انواع مختلفی از لکتین ها، پروتئین هایی که در گیاهان یافت می شوند، وجود دارد.
طبق چندین مطالعه آزمایشگاهی، لکتین سیب زمینی درجه یک به نام STL (Solanum Tuberosum Lectin) توانایی مهار رشد سلول های سرطانی را دارد.
سیب زمینی پخته با پوست منبع خوبی از پتاسیم است، در حالی که سیب زمینی پخته بدون پوست منبع خوبی است.
پتاسیم در انقباضات قلبی و عضلانی، انتقال پیام های عصبی و ترشح اسید معده نقش دارد.
سیب زمینی پخته (با پوست) منبع خوبی از آهن برای مردان و منبع خوبی برای زنان است. هر سلول بدن حاوی آهن است.
این ماده معدنی برای انتقال اکسیژن و تشکیل گلبول های قرمز در خون ضروری است.
همچنین در تولید سلول های جدید، هورمون ها و انتقال دهنده های عصبی (پیام رسان در تکانه های عصبی) نقش دارد.
لازم به ذکر است که آهن موجود در غذاهای با منشاء گیاهی (مانند تخمه آفتابگردان) نسبت به آهن موجود در غذاهای با منشاء حیوانی کمتر جذب بدن می شود.
با این حال، جذب آهن از گیاهان زمانی مطلوب است که با مواد مغذی خاصی مانند ویتامین C مصرف شود.
سیب زمینی پخته (بدون پوست) منبع عالی مس و سیب زمینی پخته (با پوست) منبع خوبی است.
مس به عنوان ترکیبی از چندین آنزیم، برای تشکیل هموگلوبین و کلاژن (پروتئینی که در ساختار و ترمیم بافت ها استفاده می شود) در بدن ضروری است.
چندین آنزیم حاوی مس نیز به دفاع بدن در برابر رادیکال های آزاد کمک می کنند.
سیب زمینی پخته (با پوست) منبع خوبی از منگنز برای زنان و منبع خوبی برای مردان است.
منگنز به عنوان یک کوفاکتور برای چندین آنزیم عمل می کند که ده ها فرآیند متابولیک مختلف را تسهیل می کند.
همچنین در جلوگیری از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد شرکت می کند.
سیب زمینی پخته (با یا بدون پوست) منبع عالی ویتامین B6 است.
این ویتامین که پیریدوکسین نیز نامیده می شود، بخشی از کوآنزیم های دخیل در متابولیسم پروتئین ها و اسیدهای چرب و همچنین در سنتز (تولید) انتقال دهنده های عصبی (پیام رسان در تکانه های عصبی) است.
همچنین به تولید گلبول های قرمز کمک می کند و به آنها اجازه می دهد تا اکسیژن بیشتری را حمل کنند.
ویتامین B6 همچنین برای تبدیل گلیکوژن به گلوکز ضروری است و به عملکرد صحیح سیستم ایمنی کمک می کند.
در نهایت این ویتامین در تشکیل برخی اجزای سلول های عصبی و تعدیل گیرنده های هورمونی نقش دارد.